Eigen rap maken en opnemen!

Wil je zelf een rap opnemen in een echte professionele online opnamestudio van Watch That Sound, en een professionele opname voor een videoclip winnen? Doe dan mee met de Vertel Vrijheid challenge.
Vertel Vrijheid vraagt jongeren van 12 tot 18 jaar om een rap te schrijven over vrijheid en vrede. In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Europa. Wat betekent vrijheid en vrede voor jou? Is jouw idee van vrijheid de laatste weken veranderd? Hoe kijk jij naar de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog?

Let op! Je hebt Google Chrome browser nodig voor het gebruik van de online opname studio

Vertel Vrijheid Challenge

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je met jouw rap willen deelnemen aan onze challenge? Dan kan je hier aan de slag. De beat voor de track staat al voor je klaar en er zijn ook al shots gemaakt voor een videoclip. Je kunt kiezen uit drie verschillende tracks. In de online opnamestudio wordt uitgelegd wat je daarvoor moet doen.

Rappers Kiddo Cee en Atta de Tolk hebben speciaal voor dit project een videobericht gemaakt met tips om een vette rap te maken. Uit alle inzendingen kiest een jury bestaande uit rappers het werk van drie deelnemers. De winnende raps worden op Bevrijdingsdag dinsdag 5 mei vertoond in de live stream voorstelling van Vertel Vrijheid. De maker van de beste rap of spoken word wint daarnaast een eigen professionele videoclip! 
Het inzenden van je rap is mogelijk van 20 april tot en met 30 april, voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar.

Kiddo Cee

Atta de tolk

Tweede Wereldoorlog en bevrijding

De Vertel Vrijheid challenge gaat over vrede en vrijheid, nu en 75 jaar geleden. Wil je meer weten over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding? Klik dan op deze links:

Colofon

Vertel Vrijheid! is een initiatief van Stichting Musea- en Herinneringscentra 40-45.
Stichting Musea en Herinneringscentra ’40-’45 (SMH) is het samenwerkingsverband van 14 grote musea en herinneringscentra in Nederland met een bereik van 1,2 miljoen bezoekers per jaar. www.smh40-45.nl

Vertel Vrijheid! wordt mogelijk gemaakt door

VSB fonds, iedereen doet meeFonds voor CultuurparticipatieFonds 21Vfonds investeert in VREDE75 jaar vrijheidPrins Bernhard Cultuurfonds. De kunst van het geven

Organisatie Vertel Vrijheid!

Idske Bakker projectleiding
Dagmar van Gils bureauondersteuning en productie
Titia Felderhof productie
June Nauta Social media

Contact info@vertelvrijheid.nl

Partners Vertel Vrijheid!

Stichting Musea en HerinneringscentraAirborne Museum HartensteinBevrijdingsmuseum ZeelandFries VerzetsmuseumHerinneringscentrum Kamp WesterborkIndisch Herinneringscentrum Joods Cultureel KwartierMuseonMuseum Rotterdam | 1940-1945 NUNationaal Monument Kamp AmersfoortNationaal Monument Kamp VughtNationaal Onderduikmuseum AaltenOorlogsmuseum OverloonVerzetsmuseumVrijheidsmuseum
Konrad Koselleck Big BandYoungworksMeester Ontwerpers